Menu

Lars Hedegaard løj i retten

273558315f

Manden bag det famøse interview med Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard træder nu frem og skyder med skarpt: Lars Hedegaard løj i retten for at slippe for straf, siger han.

Ifølge den islamkritiske blogger og forfatter Asger Trier Engberg har Lars Hedegaard løjet, da han var oppe for at forsvare sig selv i den racismesag, som han for få dage siden blev frikendt i.

Asger Trier Engberg som stod bag interviet med Lars Hedegaard i den video som udløste anklagerne om racisme mod Lars Hedegaard,har derfor i dag ikke ret meget tilovers for sit gamle intervieuoffer og allierede i kampen mod islam.

I følge Asger Trier Engberg, har Lars Hedegaard løj i retten og kastet skylden over på andre, herunder også på Asger, kun fordi Lars Hedegaard personligt ville slippe for at blive straffet for overtrædelse af racismeparagrafen.

Racismeparagrafen eller § 266 b er ellers en paragraf som Trykkefrihedsselskabet og Lars Hedegaard ikke har ret meget respekt for og kæmper for at få afskaffet.

Asger skriver i sin blog lykeon.dk

”Hedegaards forsvar gik, primært på, at han ikke vidste at interviewet skulle offentliggøres, og så sekundært at han ikke fik interviewet til gennemsyn før det blev offentliggjort på bloggen Snaphanen.dk. Med andre ord, jeg skulle, som interviewer, have “lokket” Lars til at give interviewet, og så lagt det online. Det er ikke sandheden. d. 15 december 2009, to dage før interviewet fik Lars følgende mail, som Lars svarede bekræftende på"

Da Asger Trier Engberg mener at han hermed stilles i et dårligt lys. Derfor har han nu i sin blog offentligjort en email for at rense ham for konsekvenserne af, hvad Lars Hedegaard fik sagt i retten.

"Det er ikke sjovt at skulle forsvare sig imod beskyldninger om narcissisme, egoisme og andet, fordi jeg har den uheldige position at jeg kan fælde Lars Hedegaard i sagen omkring racisme. Det bliver jeg ikke desto mindre nødt til, for at rense mit eget navn. Jeg forsøgte at undgå det, idet Lars har en vigtig rolle i kampen imod islamismen. Men nu går rygterne, og så må man lægge beviserne frem, så at folk selv kan bedømme."

herefter følger selve emailen med et udkast til interviewet:

”Kære Lars

Hermed udkast til interview:

Tid: ca. 30 – 45 minutter
Medie: Diktafon
Publikation: Gates of Vienna, Snaphanen
Sprog: Engelsk

Plan:

1. Historisk analyse:
- Kan vi lære af historien?
- Hvordan har konfliktpunkterne været imellem vesten og Islam igennem tiden?
- Hvilke faktorer er afgørende for den historiske udvikling?
- Hvad er det mest sandsynlige fremtidsudvikling?

2. Samfunds analyse
- Hvad er årsagen til vestens manglende forsvarsvilje imod Islam?
- Angst i den politiske elite?
- Politiske faktorer?
- Islams indflydelse?

3. Hvad skal vi gøre?
- Hvordan opstiller vi et forsvar for vesten?
- Hvilke principper er vigtige at forsvare?
- Hvorfor?
- Hvordan?

Kærlig hilsen
Asger”

Endelig slutter Asger Trier Engberg sit indlæg om Lars Hedegaard af med at konkludere:

”Lars Hedegaard var altså fuldstændig klar over at: 1. Interviewet skulle offentliggøres. 2. Hvor det skulle offentliggøres henne. 3. Hvad dagsordnen var. Yderligere havde han, ved denne mail, mulighed for at kræve en godkendelse før offentliggørelse.

Med andre ord. Det forsvar Lars førte ved retten var mod bedre videne, eller han løj. Lars vidste godt at interviewet skulle offentliggøres.”

Kilde: Asger Trier Engbergs blog lykeon.dk

Asger Trier Engberg er ikke ene om at mene, at Lars Hedegaard må have vist at interviewet skulle offentliggøres. Kai Sølander, medstifter af Trykkefrihedsselskabet, deltog også i den julefrokost hjemme hos Asger Trier Engberg, hvor interviewet blev optaget. Han forklarede følgende i retten:

"Kai Sølander forklarer, at han var af den opfattelse, at interviewet skulle lægges ud på internettet og på snaphanen.dk, for "jeg sagde at det er da da ingen, der vil gå ind og høre"" (Berlingske)

Det er ikke første gang, en journalist træder frem og beskylder Lars Hedegaard for at lyve. I forbindelse med en samtale med Flemming Rose, som Hedegaard betroede i et interview til en amerikansk blogger, udtalte Rose: »Jeg ved ikke, hvad Lars Hedegaard har spist eller drukket, eller om det er jetlag efter en lang flyvetur, men det er usandt fra ende til anden.«

Last modified onSunday, 18 August 2013 15:01

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?