Menu

Kina bortcensurerer kritisk tegnefilm

4b6541722f

Et såkaldt videogram lavet af en lille kinesisik tegnefilmsproducent, i anledning af det kinesiske nytår, som i dag går ind i kaninens år. Er blevet bortcensureret af kinas kommunistiske regering.

Tegnefilmen skildrer en historie, om en landsby beboet af uskyldige små kaniner, der lever i relativ komfort og glæde. Men en dag kommer der en mælkevogn forbi, og man ser at alle babykaniner som har drukket af mælken bliver grønne i hovedet og eksploderer.

Dette er en satirisk reference til den gift mælkeskandale, som ramte Kina i 2008 og resulterede i seks dødsfald blandt spædbørn.

Efter babykaninernes død tvinger en gruppe agressive militante tigere, der har en slående lighed med kinas regering, de voksne kaniner til at overvære et politisk møde, hvor de indoktrineres med politiske budskaber og bannere med teksten "Servér kaniner. Byg en harmoni-skov” – et ekko af den kinesiske præsident Hu Jintaos løfte om at etablere et" harmonisk samfund" i Kina.

Til slut vælger kaninerne at gøre oprør mod de undertrykkende og agressive tigere. Det hele ender i et blodbad, hvor tigere og kaniner kæmper mod hinanden i landsbyens gader, hvor tigerne ødelægger kaninernes hjem med bulldozere og brutalt udsætter dem for forskelige menneskerettighedskrænkelser.

Alt dette blev åbenbart alt for meget for kinas kommunistiske regering, der nu har bortcensureret filmen. Men vi kan se den lige her.

Godt nytår til alle kinesere.

Last modified onSunday, 18 August 2013 15:01

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?