Menu

Lokal DF-politiker dater højreradikal blogger

Lokal DF-politiker dater højreradikal blogger

Endnu en lokalpolitiker for Dansk Folkeparti på Fyn flirter med den yderste højrefløj.

Pernille Bendixen lokalpolitiker for Dansk Folkeparti i Odense på Fyn, dater manden bag den fremmedfjendske blog Uriasposten.

Kim Møller hedder manden bag bloggen Uriasposten. Han omtaler sig selv som nationalkonservativ og har læst historie på Aarhus Universitet, men på trods af studier i historie har han ifølge sig selv de sidste mange år arbejdet som lagermand.

Kim Møller er del af det islamfjendske Trykkefrihedsselskabets miljø og modtog i 2011 Trykkefrihedsselskabets frihedspris, for sit arbejde med Uriasposten. 

Bloggen Uriasposten har været i offentlighedens søgelys flere gange, oftest fordi bloggen formidler stærkt antimuslimske holdninger og er overrepræsenteret i sit kommentarspor af personer tilknyttet den yderste højrefløj.

Det er ikke ualmindeligt at en søgning på Uriasposten hurtigt kan afslørerer, at bloggen til tider strømmer over med kommentare der er deciderede volds og mordopfordringer på politikere, politiske debattører og andre navngivende personer der har gjort sig "uheldigt" bemærket hos Kim Møller og hos dem der kommenter på Uriaspostens blogindlæg.

http://www.p77.dk/radikalisering/69-radikalisering-danmark/806-afsloring-her-er-manden-bag-falkeoje

http://www.p77.dk/radikalisering/69-radikalisering-danmark/333-hojrebloggere-ind-i-jagten-pa-sygehusansatte

Kim Møller er også den eneste danske blogger som kort tid efter terrorhandlingerne i Norge i 2011, fik uanmeldt besøg af PET Politiets Efterretningstjeneste. PET Besøget var releteret til Anders Behring Breiviks og bloggeren Fjordmans færden på internettet, den sidste havde skrevet et par gange på Uriasposten.

»PET har uanmeldt opsøgt bloggeren Kim Møller, der er webmaster på den islamkritiske nyheds-og debathjemmeside Uriasposten.net. Besøget fandt sted nogle få dage efter bomben i Oslos regeringskvarter og nedslagtningen af 68 hovedsageligt unge på øen Utøya
bt.dk

Selv om PET således holder øje med Uriasposten og var hurtigt ude på hjemmebesøg hos Kim Møller, mener Kim Møller selv på ingen måde at han eller hans blog, eller de debattører der skriver på hans blog burde assosieres med hverken Anders Behring Breiviks holdninger eller handlinger. Faktisk mener Kim Møller at det mere er venstrefløjen og de ifølge ham venstresnoet medier, som burde klandres for Breiviks terrorhandlinger.

Bloggen Uriasposten er listet i en offentlig rapport om ekstremisme i Danmark, som en af de mest toneangivende blogs på den yderste højrefløj i Danmark og opgivet som en af de mange højreekstreme og islamfjendske blogs Breivik besøgte på nettet.

»Guardian, viste bl.a., at Breivik i sit manifest havde hentet inspiration fra flere hundrede højreekstreme og antiislamistiske websites, blogs og debatforums, herunder de stærkt antimuslimske danske websites Uriasposten og Snaphanen. Dermed var Breiviks terrorangreb også udtryk for en ny type politisk webekstremisme, hvor hadefulde holdninger søges realiseret i praksis.«

http://www.sm.dk/data/Dokumentertilnyheder/2012/Politisk%20ekstremisme%20i%20Danmark.pdf

Pernille Bendixen er medlem af Odense Byråd  og har været opstillet til folketinget, i dag er hun supplant til folketinget i sin kreds.  Hun deltager i debatten på Uriasposten og skriver således imellem personer som Julius A. Børgesen (Tidligere talsmand for racistiske Dansk Front), Hugo Pieterse fra Odense (Antisemit og manden bag den højreradikale blog balder.org) samt den tidligere nazist og nu ultranationalist Daniel Carlsen fra Danskernes Parti.

Pernille Bendixen er ikke den eneste lokalpolitiker fra Dansk Folkparti som har fået en relation til den højreradikale blogger Kim Møller. Nicolaj Sennels lokalpolitiker for Dansk Folkeparti i Aarhus er også begyndt at "hjælpe" Kim Møller med at skrive indlæg på Uriasposten og bidrager således til Uriaspostens daglige strøm af indvandrer og muslimfjendske blogindlæg.

Flere af Dansk Folkepartis lokalpolitikere på Fyn, har de sidste par år udviklet relationer til miljøer og enkelte personer på den yderste højrefløj.

Foruden Pernille Bendixen der dater bagmanden bag den højreradikale blog Uriasposten, har Bente Danmhave fra Dansk Folkeparti i Svendborg haft et samarbejde med den højreekstreme forening Vederfølner omkring sin opstilling til kommunevalget i 2009 og Tina Petersen også lokalpolitiker for Dansk Folkeparti i Svendborg har i 2012 via Facebook, knyttet kontakt til flere personer som har været medlemmer af den højreekstremistiske gruppe Danish Defence League.

Da Tina Petersen i slutningen af 2012 blev politianmeldt for at sprede et foto på Facebook, der viser to burka klædte kvinder der sammenlignes med sorte affaldssække, var det også en fynsk tidligere leder af Danish Defence Leagues afdeling på Fyn, der stod med som opretter af en støttegruppe for Tina Petersen på Facebook.

Tidligere har Pernille Bendixens kollega og folketingspolitiker Alex Ahrendtsen også gjort sig bemærket i Odense, ved at gå på gaden med højreradikale og stærkt islamfjendske personer fra gruppen No-Kay som var stiftet af Aase Clausen Bjerg.

Deltagerne i No-Kay demonstrationer i Odense var foruden Alex Ahrendtsen også personer fra racistiske grupperinger på den yderste højrefløj f.eks grupper som Dansk Front.

altDemonstration Odense No-Kay. Alex Ahrendtsen i front i jakkesæt. Kilde: balder.org

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?