Menu

Op til 20 dræbte på nødhjælpsskib mod Gaza

Ship

En nødhjælpskonvoj af skibe døbt Freedom Flotilla blev tidligt mandag morgen angrebet af Israelske styrker i internationalt farvand 65 km unden for Gazas kyst.

Der meldes om omkring 20 dræbte og mange sårede. Optagelser fra flotillens førende fartøj, »Mavi Marmara« viser bevæbnede israelske soldater, som går ombord på skibet, og helikoptere der flyver over skibet.

En journalist fra Al Jazeera's ombord på Mavi Marmara rapporterede fra selve skibet, at israelske styrker have brugt skarp ammunition under aktionen. Den Israelske hær oplyser at fire israelske soldater er blevet såret under aktionen og hævder at de israelske styrker åbnede ild efter at »demonstranter om bord angreb IDFs (Israeli Defence Forces, red.) marinesoldater med levende ild og våben, herunder knive og køller«.

Protester

Den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas har officielt erklæret tre dages landesorg over mandagens dødsfald.

Tusindvis af tyrkiske demonstranter forsøgte mandag morgen at storme det israelske konsulat i Istanbul, umiddelbart efter nyheden om operationen kom frem i medierne. De protesterende råbte »Damn Israel« mens tyrkisk politi fik dem fjernet.

Tyrkiet har indkaldt den israelske ambassadør i tyrket for at indgive en protest. Flere af Freedom Flotillas skibe sejlede under det tyrkiske flag.

Ismail Haniya, Hamas-leder i Gaza, betegner den israelske aktion som »barbarisk«.

Om bord på Freedom Flotilla var hundredvis af pro-palæstinensiske aktivister, herunder en nobelpristager og flere europæiske lovgivere, der sejlede for at nå til Gaza på trods af en israelsk ledet embargo.

Last modified onMonday, 31 May 2010 11:12

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?